Susu formula

Sya ade ank berusia 2 bln...sya cmpr Susu badan n formula,sbb sya bekerja...sya nk tau mcm mna kita nk tau Susu fm tu X sesuai dgn bayi kita...

2 Balas

Klu baby xde mslah membuang, oklah susu tu. Mcm baby sy kerap membuang and kentut, risau juga klu ada mslh kembung. Tp doc ckp, klu dia membuang kerap and x sembelit and sendawa bila kita burp dia, susu oklah tu. Kentut tu biasa bagi baby br lahir ni. Doc sy nasihat juga jgn dicampur susu badan n susu formula dlm satu botol. Bagi susu badan dulu then susu formula, berasingan.

Tgk najis dan baby tu sndiri. If baby takde alahan pada susu. Najis baby ok. Then ok la susu tu