wean off n botol susu

assalammualaikum hai mumy2 smua.. sya nk tnya mumy2 ade x experience mcm mne nk bgi ank mnum susu formula?? nak sya umur 1y11m bln dpn nk msuk 2 tahun n sekaranag sya tgh pregnant.. mcm2 cara nk bgi dia mnum susu formula.. smua reject.. boleh x mumy2 bgi suggestion mcm mne nk bgi susu formula.. tq mumy2..

2 Balas

sy start bg susu fm lps 2 tahun...mule2 ssh jugak..org kte kte try n error...mcm2 jenis susu sy cube..nk mudah cube dapatkn sample susu dri webside..tk la membazir..sbb ad susu yg manis, blh bt ank kite sembelit..cri yg sesuai untk anak..

7mo ago

anak puan minum susu apa ya? mcm2 dah try susu formula tpi anak sya x nak minum, susu full cream pown dia x nak minum..fully bf tpi guna botol..mental dah burn susu drop anak umur 1 tahun 6 bulan.

suruh dia pilih nk botol ap? atau terus bg dlm cawan