7 weeks

Sya 7 weeks but still xda heartbeat bby.. tkutnya..

66 Balas

sy klau ikut last period dah 7w2d tp scan baru² ni baby baru 6w5d and 6w2d..Doc scan sy dr bawah..doc ckp twins..dah nmpk janin n heartbeat pun dua² dah ada..🥰

3mo ago

Congrats 🥰

Hye sy nk tya. Kalau ikut tarikh period sy 11/6. Semalam genap 7 minggu. Semalam saya pergi scan. Tp hanya nampak kantung shja. Lepas tu saiz kntung saya pula 5minggu 4 hari. Jadi saya nak tanya yang arif, perlu ke saya makan ubat gugur? Atau tunggu sehingga 2 minggu lagi dan buat scan? Sebab kalau ikutkan Dr, dia kata tunggu 2 minggu sehingga kantung keluar sendiri. Jika tidak, saya perlu buat DnC. Boleh saya mnta pendpt ibu2 yang ada pglmn macam saya? Trikh period x sama dengan usia kantung

4w ago

tggu dlm 2 minggu

hai mummy² semua..nak tanya lah..sy dah 3minggu tak datang bulan lg,tapi 2minggu mase tak dtg tu sy dah buat upt,tapi -ve...sekrang perut sy selalu rasa cramp,lps tu asyik sakit pinggang dan kerap buang air kecil..adakah tu tanda² pregnant?kalau betul doakan sy ye mummy² semua.. notakaki :: minggu depan baru sy nak pergi klinik utk checkup..

3mo ago

Klu nak kepastian guna upt mahal . Yang blue clear . Saya 6 hari lambat period terus nampak tapi samar now da 6 week .

Saya pon pernah scan dulu.. Doc. Ckp kantung tak cantik.. Tp waktu tu, sy mmg tgh period seminggu.. Sebelum period, mmg sy test +ve pregnant... Lps dr scan di swasta, selang 5 ari, sy scan di klinik kerajaan.. Result upt - ve.. Bila scan dah x de kantung.. Alhamdulillah, 5 mgu kemudian, sy test HCG kat uma, +ve dan sy ke KK, UPT +ve.. Nurse soh dtg mgu ke10 utk buat buku.. Saya masih fobia dgn pengalaman yg lps.. Doakan semoga sy dan suami ada rezki kali ni.. Aamiin.. 🥰

saya baru scan ptg smlm . 7w2d..alhamdulillah nampak heartbeat dan dapat dgr heartbeat baby buat kali pertama.. sis punya baby pemalu lg kot hehehe. tggu 8w atau 9w nnti pergi scan pulak yee..

4w ago

sis last first date period bila?

first period saya 10/7 . last period 17/7 . bulan 8 saya tak datang tunggu punya tunggu period datang tk datang2 . lpas sy pregnt test positif.. skrang ni saya masih tak tahu lg brapa minggu kandungan saya.. sebab belum pergi klinik lg sebab rasa masih awal.. agak2 brapa minggu dh kndungan sy nii?? mf sy tiada pengalaman 1st pregnt..

3y ago

masalah kita sama..tp knapa x sama ek..peliklaa

masuk 7 minggu baru start rasa mual2 n pening..sebelum ni xde pun..huhu selamat menjalani morning sickness

9mo ago

Sama lah dengan saya.. tak boleh bau menumis, bau nasi baru masak.. nanti mula la loya & pening😂

sy 7w1d alhamdulillah ptg tdi gi scan .nampak dh and dgr heartbeart baby . insha Allah nnti jelas lah tu dia stiap org lain2

2y ago

esok saya baru 1st time pergi check harap semua berita baik ii jela

saya last period 1/3. patut dah 9w tapi tadi doctor scan kata size dia baru 7weeks sbb period tak teratur.last year setahun tak period (ada pcos) tp this year saya jaga mkn and bulan 3 terus lekat.masa scan 7weeks aritu pun xnmpk kantung tp upt +ve & doc suh dtg lg 2minggu baru nmpk jantung

mcm sy bru ii ni ada spotting bleeding, scan kt kk diorang nmpak kantung ada nmpak heartbeart but diorang x sure and refer sy ke hosp untuk buat tvs scan and pstikn baby msih ada atau tkde. alhamdulillah kt hosp bru nmpak heartbeat baby syukur sngat ii 😭😭. time tu 6week 4day