7 weeks

Sya 7 weeks but still xda heartbeat bby.. tkutnya..

66 Balas

assalamualaikum dan selamat pagi. saya nak tanya, boleh ke kalau kita scan selalu? sebab saya dah scan masa saya 5minggu, nmpak kantung, janin tak nampak lagi. minggu ni masuk ke minggu 8. kalau saya nak scan lagi boleh ke? untuk kepastian nampak janin atau tidak. risau juga..

Selalunya if check dari bawah boleh dengar heartbeat baby. Sy bru check first time masa 6 weeks tp alhamdulilah dapat dengar jantung baby sebab doktor masa tu check dari bawah bukan scan perut mcm scan biasa tu. Insya Allah semoga dipermudahkan urusan kita mommies and babies.

sya 7week dh dh nampak heartbeat baby🤗siap dgr bunyi..harini scan dh 7w4d yaa allah lega dpat tgok baby tadi.doctor kata sihat je..kuat je jantung dia☺️🤲🏻jangkaan bersalin dh ada...semoga dipermudahkan urusan kita semua amin3x....

2y ago

insyallah baby ok🤲🏻sya doakan awk dgn baby sihat²

saya scan 7 weeks 2days nampak kantung kosong je, doc suruh repeat scan lagi 18hari

3y ago

InshaAllah.. nanti ade rezki lekat lagi.. saya pon keguguran.. lps 5 bulan lekat balik.. Alhamdulillah.. doa byk2 semoga rezki murah..

saya dah pregnant 7weeks. tapi takde rasa apa2 alahan atau heartbeat. last 3 days dah dtg macam period. so warded sehari. doc cakap nampak kantung kecil. so doc suruh tunggu lagi 2 weeks. risauuu. ada siapa2 mommy pernah ada issue macam ni tak?

2y ago

Sama laa sy check mula ev pas tu datang darah cm period test lg samar2 pas tu sy xtau laa sy hamil ke x sbb kiraan bru 7 weeks

Sama laa. Tp doc ckp tgu 8w or buat blood test. Sgt merisaukan. I scan mase 6w tp doc scan kate nmpk putih2 tu maknenye embrio. Awal lg katenye utk heartbeat sbb kkdg still kecik lg. So kte sedapkn hati tgu 8w nt scan balik

Sy 7w pon xnpk..9w br npk hb..sabar sis..tgu lg 2mggu

2y ago

sya pun sama... 7week tapi x nmpk apa2 kantung pun x nmpk kata doctor

Saya kena sengat lebah 6 sengatan.. pergi KPJ ingat dapatkan suntikan tahan sakit, sekali kn urine test, baru tahu pregnant 6 minggu, adoi dah lah saya agak lasak sebulan ni, 😂hari ni scan lagi saya masih rasa tak percaya yg saya tgh pregnant 😂

sya risau jgk last scan masa 4 week ada kantung makanan. dia suruh dtg 8 week scan lg skli. tp smlam 7 week sya dh gi cek sbb risau kandungan..alhamdullilah ada degupan. sb sya pon makan xmenentu tapi pg bgun breakfast cepat mkn asid folic.

sis ada muntah2 x

3y ago

Sameeee muntah jee