Muntah kuning

Hi... Sya 1st pregnant, Sya muntah tak kira pagi ke malam Akan muntah... dah 3 ari sya muntah kuning ? pahit sgt.. Perlu ke sya ke klinik ? Sebab kandungan Baru 6 minggu ... atau boleh bedrest kat rumah je?

2 Balas

Minum bnyk air kosong.. Jgn biar perut kosong 6ti sakit dada biler muntah.. Saya mkn ubat muntah veloxine yg klnik suggest beli dkt farmasi.. Kurangkn mual dan muntah saya yg 3,4 kali sehari hari2 ke 2kali je seminggu.. Yg penting jgn kurang minum air 6ti hydrate..

4y ago

Pikir buat untuk ank je ..😁 xnk repeat balik dari awal dh sbb perit bile ingt balik alahan ni..

Muntah kuning tu bila dalam perut dah x ada pape nak dikeluarkan. Minum air banyak2 ye. Kena cari makanan yg xbuat loya. Makan sikit2 tapi kerap untuk pastikan perut xkosong.

4y ago

Ok.. terima kasih sis...