keguguran kali kedua..

Sy xtaw la nk ckp mcm mne... Kli nie dh 2x keguguran...😔 first keguguran sy sakit perot mcm kne gastrik.. Smp bleeding dan gugur.. Yg second nie xde sakit pape... Bgon² tido gi toilet dh kluar spotting dan belah ptg dh bleeding bnyk... Kedua² gugur bila nk msuk 12 week... Sedih rasenye... Actually sy dh ade ank 2... Yg kli nie pregnant dgn hsbnd yg baru..😔😔

3 Balas

prlu kenal psti punca kguguran.. janin tdk mnjd krn byk faktor.. slh satunya adlh dtg dr sperma yg tdk sihat. jd dsbbkn tdk sihat..maka janin tdk mmpu mbsr dgn baik. suami boleh buat ujian sperma analis utk kesan kualiti dan kuantiti sperma beliau..jika normal maka pihak puan pula rjuk pd pkr skit puan. skiranya sperma mmpnyai mslh dr segi kuantiti dan kualiti stelah mmbuat sperm analisa..boleh la mntk advice dr doctor mngenai suplimen2 yg bgus utk diamalkn. selain drpd jg pemakann dan hnti mrokok jka ada.

Hay sis,kes sis nie macam saya juga kali ke2 saya keguguran rasa sedih sangat tapi saya tak tau apa punca saya gugur,,.insyaallah ada rezeki kita nanti

semoga ada rezeki sis selepas ni