Pedih Ulu hati

Hai mommy.. Nk tnye lah ade yg pnah kne pedih Ulu hati tak? Sy msuk nie dah 2 kli kne.. Sblom nie mkn gavison tu okey dh.. Nie kne kli ke dua pon mkn tu jgk.. Tapi slpas mkn dye akn kne blik pedih Ulu hati tu.. Skrang 20week.. #babyfirst..

1 Balas

sy pnh spnjng preggy dlu mengalaminya..sy mkn gaviscon bila alami pedih hulu hati

4y ago

smla sy alami mcmtu smpai nk bersalin..spnjng pregnant mmg sy mengalaminya tu stnby je gaviscon dkt rumah..tp lepas bersalin sy kena gerd plak.. sbb aslkan sendawa alami bnda yg sm mcm pregnant..jd lepas bersalin kena jg n pntang mkn btl2 jgn mkn bnda yg berangin..pedas n etc..bg gastrik yg kita.alami ms prengnant btl2 rekaber...ttg angin rsnye ia normal..spnjng kehamilan sy dlu pn sy mengalaminya..bila mlm sblm.tdo mntk husben urutkan bg kurang angin dlm bdn..tp.kang esk ada lg angin..hehe..pape jg dri bebaik tw..jg mkn..jika.lapa..mkn la dlm kuantiti yg sikit jnji kerap.. mg dpmudahkan segala urusan puan spnjng kehamilan..Allahuma aamiin