Sy sekarang preggy 10weeks n spotting bleeding.. Ap patut sy buat atau ad petua pape?

Mase first kandungan dlu sy dh bleeding n keguguran nie kandungan kedua..

6 Balas

Hai sis, bleeding teruk ke? Dah pergi hospital ke? Haritu 10w sy ada bleeding juga tp warna hitam xpenuh pantiliner & xde ketulan. Doktor scan baby masih ada & nampak heart beat. Kemudian doktor bagi ubat kuat rahim.

3y ago

Ada byk faktor cth pelekatan embryo yg kurang cantik pd rahim. Doktor manusia biasa tidak tahu & nmpk apa sbnrnya yg terjadi di dlm rahim kita. Hanya Allah yg mengetahui. Ianya di luar kawalan & tak tercapai akal oleh manusia.

kalau ada darah lagi2 ada sejarah keguguran, terus gi hosp bahagian emergency. bgtahu kat doc ada history misscarriage.

Sy dh keguguran.. Tngah berpantang... Doc ckap kandungan luar rahim

3y ago

Takziah. Selamat berpantang & mencuba lagi. Oh sebelum 10w scan mmg dh tau baby kt luar rahim ke x? Saya haritu scan baby dlm rahim dgn doktor pakar O & G. Syukur alhamdulillah. Saya rasa saya bleeding sbb terlalu aktif/ada angkat benda berat sikit sekali. Bleeding ada byk sbb cuma kita tak tahu & pasti yg mana satu sbb di luar pengetahuan kita.

seeloknya pergi hospital ye

Rujuk doktor cepat

G hospital