Batuk smpai terkucil

Sy tgh preggy 16 weeks.. skrg ni sy tgh batuk teruk..batuk smpai terkencing.. setiap kali batuk je mesti terkucil.. sblm ni sy xpnh smpai mcmtu.. normal ke utk ibu mengdung..?

2 Balas

Buat senaman kegel. Time kat ofis atau tengah baring pun boleh buat. Kemut 1 minit lepas. Ulanglah beberapa kali. In Shaa Allah, boleh kurangkan masalah terkucil tu.

Btuk smpai terkucil tu biasa sis.. klau btuk tu truk,try mkn Prospan yg sya thu slamat utk pregnancy..kalau tak pn,gi klnik..jgn biar lama2..

5y ago

owhh ok..sy dh mkn ubat dri klinik dah 2 btol mkn..harap x barlarutan lama..tq ya sis