18week6days saya demam dan batuk.

Ubat batuk ada ke yg boleh ibu mengandung makan? sbb batuk teruk. smpai terkencing2, sampai terpksa pakai pad. setiap kali batuk atau muntah terkencing. skrg sy tgh demam dan batuk, selera pun tak berapa sgt. 😣 1family kne, mgkin influenza. #pleasehelp

3 Balas

ada ubat batuk utk org pregnant nama bromhexine tp better g jumpa doktor cerita psl demam & batuk awk ni. blh dpt antibiotik sekali. sy beberapa minggu lepas batuk teruk sampai tekanan darah agak tinggi & perut bergegar hebat tiap kali batuk. nk tdo pun tak blh bila malam. lps mkn antibiotik yg doc bekalkan & ubatΒ² lain termasuk ubat hisap alhamdulillah ok dah.

apaΒ² hal baik g hosp trus, risau akn effect ke baby pula. pastikan 1 fam pn g hosp juga utk buat test kalo perlu, syafakallah semuanya

Ada. Kena pergi klinik