Talasemia

Sy telah disahkan pembawa beta talasemia. Dah buka buku pink pada 20/11/19 mse tu weeks 11. Doc nasihatkan suami utk buat screening test jgk. Dan suami dh buat n dpt result yg suami HB e Trait. Apa yg patut sy lakukan ye? Sy ada baca tentang ujian prenatal pada kandungan sama ada baby mempunyai talasemia major atau sebaliknya. Mcm mana ye prosedur tersebut?

3 Balas

mcm mana sis sekarang? anak ok? tertarik dengan posting ni sbb keadaan kita sama

3y ago

Ok je sis, sy bersalin normal. Hb dlm 10 cmtu