Due 6/8 tapi rabu ni 27/7 dah kena serah diri (induce)

sy skrg 38w,baby duk melintang..doc pakar dh 2x pusing tp bila scan masih melintang..so rabu ni dapat tarikh kena serah diri utk induce.dulu anak ke2 dh induce jgk.sakit dia lain mcm 😭..ada sesiapa pernah induce mcm sy tak?nk tips kuatkan mental.sbb sy dulu sampai kena marah dgn nurse..sakit melampau sampai x tahu bila nk kena push,saya main pushhh je.end up jahitan banyak..skrg sbrnya trauma ni nk hadap rabu ni 😭

3 Balas

Sama mcm saya 😅 due 6/8 tapi harini dah kena serah diri 26/7 sebab gdm. Kena induce. Dulu baby ke 2 pon induce ni baby ke 3 pon sama induce.. takot pon ada ni.. Moga dipermudahkan segala urusan sis dan baby ya..

2y ago

ya Allah sama la kita..sis harini,saya esok..semoga mudah urusan sis .kita kuat!😊

Saya kena induce juga. Memang trauma la hadapi IOL ni. Saya didik diri bertenang dan tawakkal. Tak dapat bersalin normal sbb baby dh lemah, so kena emergency czer.

selepas induce ke baby lemah tu?sis sakit berapa lama?