Induce or surgery

20.9 ni sy kena serah diri utk induce baby kecil so kena serah diri.. nk tya mommies skali kalo di beri pilihan nak induce dulu ke dirct minta surgery huhuhu risau if induce tk mjd kena surgery pula .. nak bersalin normal juga tp di sbb risau skli bkali kiranya ndk surgery saja huhuhu#pleasehelp #firstbaby #firstmom

4 Balas

Sama dgn saya. 19.9 ni kena serah diri for induce. Pakar ada suggest for emergency caezer. Tpi if sy still boleh req for normal, sy nak usaha utk normal dlu. Due melahirkan 4.10 .. balik2 pujuk baby keluar before 19.9 ni sebab if atas izin Allah, takmahu lah induce 🥹 mahu baby naturally serah diri. Sehingga ke hari ini still mengharap Keajaiban ada tanda2 from baby. Hari ni last boleh usahakan. 18.9 .. esok daa hadap pakar.

u berapa week Sekarang and berapa berat bby u .. sy pun bby kecik 37 week . 27 hb ni kena serah diri ..

2y ago

36weeks1dy msa scan berat around 2.1 Sja..

induce ada 3 cara sis. kalau semua tak jalan baru czer. pujuk baby elok2 supaya mudah kluar lepas induce

2y ago

Maaf nk tnye, 3 cara tu apa ye? Sbb sy 30/9 serah diri, n maybe kne induce.

tye doctor what is the best choice utk u dgn bby based on medical condition u.

2y ago

ok I will asked my doc later.. worry if induce tdk Jln pksa surgery huhuhu