Puasa Di Bulan Ramadan

Sy skrg 2nd trimester. Walau tak ada alahan dan morning sickness sy tak nak ambil risiko berpuasa, sy cuma mampu berpuasa dua hari saja hari tu, cepat lapar sgt. Mgkn sy bole tahan x mkn minum seharian tp kesian kat baby yg perlukan khasiat mknn secukupnya. Husband pun x galakan utk berpuasa demi kesihatan dan perkembangan baby. Lg pula ni first pregnancy sy, umur pun da 30an. Puasa bole ganti, tp rezeki nyawa yg Allah titipkan ni kena jaga sebaiknya sbb tidak ternilai gantinya dan kita tak tahu rezeki kita mcmana lps ni :) Just sharing, terpulang kepada individu masing2 ya :)

1 Balas

Boleh ikot kemampuan... tp kalau tk berpuasa krn tkot kslmtn baby.. kena bayar fidyah skali yer