Tips puasa.

Hai, sy nak minta tips dari ibu2 yg pernah puasa masa pregnant. Skrg sy cukup 6 bulan. Ada puasa yg belum ganti. Sudah tengok vtt tips tp still nak tahu juga tips2 lain. Setakat ni sy plan cuba slow2, mungkin try beberapa jam dahulu. Lama2 mungkin boleh berpuasa. Lgpun dah boleh monitor pergerakan baby skrg. Dan apa makanan utk sahur supaya badan lebih tahan utk berpuasa? #bantujawab #firstmom

1 Balas

6bulan saya xsure badan kuat mana .. saya puasa tahun lepas time tgh pregnant 5bulan, 14hari je full yg betul2 full 😅 lebih tuu ada yg takat 12tgh hari ada yg takat 4 5ptg 😅 jadi lemah longlai nak bergerak .. minum air masak terus ada tenaga, mksdnya mmg xckup air la kut dlm badan .. padahal sahur setiap hari mmg amik benda yg sama, air susu+kurma .. pastu mcm biasa la nasi+lauk .. sama je, tp xthu knp 14hari tuu mmg xmcm org pregnant .. smooth je