pregancy

Sy sdh 20minggu pregnant,tp bby lg x gerak byk.br sikit2 ..mlm blh rasa lebeh sikit.knp mcm tu..

12 Balas

Normal sis... Janji cukup 10 gerakan tu... Kadang2 kita tak perasan pergerakan baby sbb siang kita agak leka ... Malam kita bnyak focus pada baby.. Sbb tu boleh rasa dia aktif... Kalau dia kurang gerak kadang3 bayi tidur sis boleh cuba bagunkn dia buka lagu kt u tube yg mengalakkn pergerakan bayi tu... Atau makan benda2 manis... Kalau tak cukup gerak jugak sis ke hospital segera ye...

Kandungan ke5 ni, anak ke4, baby kurang gerak mcm kandungan 2, anak pertama dulu.. macam baru mengandung.. tapi kalau time mamanya berkerja, aktif si baby.. 😁

normal sis, saya penah tanya doc, below 28w mmg takbanyak gerak sbb baby tak strong if pi hosp dorang tk bole check sbb baby kecik lagi.

Sama sis.. 20 to 22 weeks mcmtu bby kurang aktif siang.. Malam2 je rajin gerak.. now dh 24 weeks ni siang malam bby aktif brgerak

selalunya siang baby banyak aktif tapi kita tak perasan sebab kita banyak bergerak, malam pun kekadang aktif juga tp depends.

Sy pon mcm tu ... Sy tnya doktor ... Doktor kata normal lgi lgi ank firt selalu 22weeks ke atas baru boleh rse ... 😊

klau nk dia bnyk gerak, usap perut, panggil nma dia, kurang kn berjln... sbb bila kita berjln lgi dia suka tidur 🙂

Sy 21 weeks pn siang dia xbrp grk Sgt.. Tp mlm aktif.

Maybe coz of skin layer layer thickness.

Normal la. Baby lagi banyak tidooo