17w Dah rasa baby gerak ke belum?

Mommies yg preggy anak kedua dan keatas, blh tahu x dapat rasa "butterfly" baby gerak start minggu berapa? Sy anak sebelum ni 15w dah rasa butterfly tp kali ni 17w+ x rasa pape lg. 😩. Ada x mommies yg sama mcm Sy.

11 Balas

sy 16 weeks da rasa tendang halus.. hehehehe.. 2 pregnncy sma rasa tendangan or butterfly 16 weeks ... maybe sbb faktor perut tebal nipis.. mcm sy orgnya kurus 47kg je.. sbb tu sy rasa awl sikit maybe

12mo ago

mgkinlah kot 🤣 preggy kali ni Pon berat bertambah Dr sebelumnya

Saya pun 17 week setiap kali baring atau duduk atau pun selepas makan mesti ada rasa benda bergerak dlm perut area rahim tapi tk sure tu sama ada baby tendang atau pun tidak😢

Masa sy 15weeks rasa mcm gerak2.. masuk 16weeks dah tkde rasa apa2. Tak pasti la gerak2 tu dia or bukan. Tiba2 rasa risau.. baru nk pergi scan jap lagi 😢

now 17week jugk . tapi gerakan tu ada tp halus kena peka sgt bru bole rasa. ikut pengalaman saya 20 ke atas bru btul2 rsa gerakan baby ..

Rasa butterfly tu mcm mana eh? 😅 sbb sy ni 1st baby juga. Dulu pernah pregnant tpi miscarriage masa 9weeks @ 10weeks mcm tu.

Sy 17w juga, tak rasa apa sgt. Mlm time nak tido tu ada la rasa something tp halus n slow je, ank kedua dah tp lambat rasa

Saya ada rasa jugak tapi tak pasti tendangan halus baby or tidak sbb mostly akan rasa bila dduk terlalu lama

mcmmna rasa butterfly tu 🥴 saya dah 16w . ank first

12mo ago

anak 1st mgkin lmbt sikit. tunggu 18w ke 20w. dia rasa mcm rama2 terbang dlm perut 😆

sye da 18week,anak pertama tp xde rasa pape lg

sy 15 w pun x rasa apa lg ni