Pregnant 20minggu 6days

Sy sebenar nye risau..dri pgi start bngun bby xde gerak slow lgi..biasa sy dh merasa waktu 18weeks lgii..pgi ni smpai kul 12tgh hri diam sjeeee..ade blh bntu sy bg cdangan x..

2 Balas

Cadangan sy takyah fikir sgt..doa baik2 je. Sbb usia kandungan 20-23 gtu mmg kadang rs kadang xrasa..try minum air sejuk n doa baik2 je. Sbb tu doc suruh kira masa kandungan 28w, bkn skrg. Sy pregnant 3 kali mmg tiap kali 20weeks+ akan kurang rs gerakan. 😅

6mo ago

Cuba baring melintang. Insyaallah ada. Ataupun mnum air sejuk ke manis2 akit ke

Jangan risau :) biasanya kena kira tendang baby from week 24-26 onwards je. Biasa tak feel lagi..

6mo ago

Banyak caranya, best to Tanya doctor macam mana nak buat tapi boleh baca ini :) https://www.pampers.com/en-us/pregnancy/prenatal-health-and-wellness/article/how-to-do-kick-counts