scan

Sy scan masa buka buku 9w je..skrg da 14w masuk 15..next app scan kk 20w nnt dlm bulan 3 akan dtg..siapa mcm sy? Dari awal prggy baru skli je scan?

22 Balas

Sama.. sya scan skali masa buka buku 8w ari tu.. lpas tu x tau lah bila lagi nak scan.. dngr heartbeat pon belum lagi kat kk.. sbb kan x sabar sangat nak dngr heartbeat baby, sya beli alat tu kat shopee.. untung mesin scan tu x d jual kat shopee.. kalau x sya dah beli dahh.. 🤣

Awk pernah scan kat luar x?? Mcm sy dlu pernah scan kat luar masa 8w sblm bukak buku pink... So doc ckp xperlu scan dah... Next scan 20w nanti... Dkt buku pink sy pun doc dah list siap2 apa yg dorg perlu buat spjg sy prgnant ni... 28w minum air gula... 30w nanti ada lg 1 scan...

4y ago

So stakat ni sy xpernah scan kat kk la... Just buat scan dekat luar

Saya pon cuma scan 3kali saja di kk sebab takdak masalah apa. Kalau ada masalah baqu kerap scan rasanya. Sekarang dah 36 weeks. Dekat² due nanti doc ckap nak repeat scan sekali lagi. Tu pon kalau sempat sampai due date nya 😊

Yup.. Klau dekat KK mmg mcm tu. Klu x de problem mmg 3 kli je scan. Klu sis nk detail scan, 20w sis boleh buat scan kt klinik swasta.. Sbb gov ni just bila ada keperluan. Yg extra scan tu mmg Kena buat dkt klinik swasta.

Saya da masuk 35week...12hb nie saya scan utk 36week...last scan da...barang² utk bawa p hospital pn da ready...tggl tggu masa nak lahir jer...x sabar rasaY...🤗🤗

Sy skrng ni mau masuk 12 minggu sdh mau 4 kli scan. Geram pula dgn doktor tpi dlm msa yg sama untung jgk dpt tgk perkembangan baby. Scan 6w, 7w, 9w n 12w.

Sama sis. Sy scan masa fez buat buku. Second , masa 20w. Kali ketiga next week, sbb kandungan dah 28w. Yg lain tu, mmg sy scan dekat swasta je..

sy masa awl pregy je scan.. 😂.. tu pn sbb nk cnfrm due date... last scan 10week.. next scan 28week.. kita scan sndri je kt klinik..

Selalunya kalau dekat kk dia orang just scan time awal’2 buka buku untuk confirm due date pastu time 28 weeks and 36 weeks...

Sama la saya baru skali je scan masa 12 week... Next scan bulan March nnti... Kalau baby ok tak perlu scan selalu... 😊