Scan baby

Hai mummy. Saya nk tnya,bape week yg sesuai utk scan? Masa sy buat upt pgi,ptg sy g scan. Dr kata kandungan 5w2d masatu. masa scan ksong xnpk apa2. sy ingt upt tu salah.dua hri lepastu beli lg upt,naik 2line. call kk,dia bgthu da boleh buka buku kalau preggy. masa scan kali ke2 kt kk,masatu 6w. masih ksong juga. Dr suruh tgu next appointment utk scan. sy risau plak,selgi xnpk kantung slgi tu hti risau. masa anak 1st,6w da npk kantung. mggu depan masuk 7w,kalau g scan skli lg,agak2 boleh x? tq mummy ☺️

2 Balas

Normal sis. 10w kebawah mmg nampak kantung je. Nak scan tiap minggu tu tak digalakkan la sis. Sebulan dua kali tu ok lagi.

5y ago

Mcm tu lah.

10week blh nmpk..

5y ago

baik sis.. tqq 😊