cyst dan kehamilan

sy scan hari tu dapat tau ada cyst di ovari sebelah kiri. hari ni sy check upt & timbul dou le line.. sy tak pasti sy hamil atau tidak.. sebab masa scan memang tak nampak kantung baby pun

3 Balas

Macam sama dengan saya je ni.. Saya lewat period, after 2 week lewat period saya cek upt naik double line. Jadi pergi klinik untuk cek lah kan berapa week dah kandungan kalau ikut apps masuk 7 week.. Tapi bila pergi scan, kantung tak nampak. Yang nampak ada 2 ovari cyst belah kiri.. Doc kata kalau bawah 4cm tak bahaya lagi, nanti dia akan hilang sendiri and makan folic asid yang doc bagi.. 2 minggu lagi kena pergi klinik balik untuk follow up, cyst and kantung baby.. Nak cek balik sama ada cyst tu membesar atau mengecut.. And doc cakap cyst ni kena hilang sebelum 11week mengandung..

4y ago

Baik baik.. Thank you for sharing 🤗

sebab sebelum ni gi check mmg doc xjangka sy pregnant pon.. sebab sy baru kawin.. ptg semalam sy gi KK.. dia org da suruh buat buku pink da.. sy sendiri tak tau nak buat mcm mn.. sbb ni ank first jgk

Cuma next week saya kena pergi klinik balik untuk cek cyst tu..