5weeks pregnant with cyst

Sy baru scan semalam ada doc detect ada ovarian cyst dkt ovari sebelah kanan. Ada tak tips utk kecutkan cyst tu? And boleh ke minum susu ibu mengandung sbb sy ada terbaca perlu elak produk tenusu kalau ada cyst. Help me mommies sbb first baby so tak ada pengalaman

2 Balas

Saya pun ada pengalaman macam awak sis. Awak kena jaga pemakanan. Elakkan makanan collagen-based, such as soya, kicap, tauhu, tempe, ikan keli yg di beli, ayam bahagian lemak tu

Sama lah kita mom, sy sacn time 6w doc kata ada cyst 1cm, risau sangatt, tp doc kata tak bahaya, kita risau if dia besar je kannn

5y ago

Alhamdulillah haritu 2kali scan 1 dkt kk 1 dkt swasta ckp cyst tu dah tak ada. InsyaAllah cyst awk pun hilang mcm sy