malas menguasai diri

Sy pregnant dah masuk 10 week,makin hari makin malas.masuk dapur pun tak nak kesian suami kena beli luar je.ada tak yang sama macam saya.

48 Balas

Samaaa!

Samaa

Sama

Saya dulu rajin masuk dpur masak kadang kadang dh msak msak lagi heheheh kemas rumah smua xleh tngk kotor langsung geli sngt.mungkin anak pnya perangai huhuhu alhamdullilah

Sama la sy. Bukan malas, pembawakan budak. Sy sendiri nk basuh pinggan makan sendiri pun malas. Tambah masak, buat kerja rumah lgi la malas. Pada yg sama sy alahan sampai la nk masuk 4 bulan. Sekrang alhamdulillah, dah rajin sikit. Nanti lama2 akan hilang sendiri. Just enjoy your pregnancy journey.

Bukan malas kot. Tp pembawakan budak. Dan mabuk bila masuk dapur. Sbb rasa mual.

Sy pn same..da 18w masih mls ke dpur..tp kje umah lain sy rjin buat

Memang mcm tu kot. Saya dari awal mmg tak masuk dapur dah. Sampai skrg dh 12weeks dah. Makan pun jiran tlg masakkan pastu dia hanta je hari2. Dapur sendiri dah lama tak berasap. 😔😔