malas menguasai diri

Sy pregnant dah masuk 10 week,makin hari makin malas.masuk dapur pun tak nak kesian suami kena beli luar je.ada tak yang sama macam saya.

48 Balas

Sama lah..3bulan hritu asyik membeli sampaikan naik bosan mkn mknn beli..bosan2 pun tpaksa mkn nti masuk angin skt bdn plk..prgnt kalini mmg mls betul2..mls msk,mls kemas,mls mandi,mls nk kuar..tp tpkse kuatkan xnk baby terikut prgai "baik" ni..hehehe..pakaian pun kalau boleh nk hntr dobi yg siap lipat tp itulah kesian kt suami byk kuar duit..paksa je la bsuh jemur angkat tu tp bab melipat nehi he..sabo je la tgok kain menggunung😆

Ms sy dlu suke nk msk tp xleh nk msk .sbb xleh nk bau apa yg sy tumis n msk....knpem muntah n terjeluek..last2 husben yg msk kan..dr husben xpndai msk..skrng dh pndai dh msk..memula google resepi..skrng more xpert than me😂😂✌ckp je nk apa dia mskkn..smpai la dh brsalin..ms wikend br sy yg msk bila dh ada ank ni

klu saya msk ok lg..bab mandi yg mls..sblm pregnnt asyik mndi je smpi suami tgur sye ska mndi..nsb la kami pjj so ok la busuk pun hahaha..da pregnnt ni allah aiii xsampai 3mnt da siap..blh kata 3cebok je asal kna air..letak sbun dlm cebok kocok2 siram sdh..pg keje jgn ckp la mmg selekehhh.. ;-)

Saya... Saya habaq betul... Saya malas sungguh nak masuk dapur la... Tak boleh bau apa saja yg org masa.. Mula la melugai. Last2 mak mentua yg masak....saya bukan nak goyang kaki duk kat rumah ni tapi doktor dah kata rehat... Kena rehat. Sbb baru lagi. .heheheh

sy pn sama dh 10 week semua kerja malas nk buat.. anak² pn suami yg uruskan. alhamdulillah dpt suami yg memahami kondisi wife die yg tgh beremosi time² ni. harap mood MALAS ni hilang bila masuk 11 week & seterusnya, kesian kat suami & anak² kena berdikari sndri.

Masa 1st trimester je rasa mcm tu, rasa nak rehat tidur je.. 2nd and skrg dah 3th trimester makin ok, energetic.. Kalau takde benda nak buat rasa boring pulak.. Cuma skrg 3th trimester bila buat kerja menyapu, basuh blik air pinggang dan kaki ni dah sakit2..

saya pun mcm tu ..tapi masuk trimester 2 malas baru bertandang 😂 masa trimester 1 elok jaa.. nmun apa daya.. kna rajinkan juga diri ini.. 😂😂 skg due lagi 3 week malas dia ya ampun,, x boleh bawa bincang.

sy pn MALAS juga preggy ni..tp kena tngh hr smpai ke ptg..pg2 tu ok lg blh masak,mngemas nk msk tnghbhr je mula la cr bantal n selimut n trbaring je smpai ke ptg...kdng mnd pn xnak 😣😣🤭🤭

Samalah dah 3 minggu tak memasak. Huhuhu. Kesian kat suami. Naseb la die pandai masak jugak skit skit. Bukan sengaja2 dalam hati mmg kesian sgt kat suami yang dh biasa mkn air tgn isteri.

sama la..sy pn 10w..malas nya nk masuk dapur..kemas uma..bsuh bju..bju ygbda bsuh tu da brminggu2 xlipat..da brgunung dlm bakul..suami blik krja dia masak sndiri..xpn bli je kat luar..