malas menguasai diri

Sy pregnant dah masuk 10 week,makin hari makin malas.masuk dapur pun tak nak kesian suami kena beli luar je.ada tak yang sama macam saya.

48 Balas

sy klu husband dekat sy jd rajin. sbb kmi tmpt kerja jauh jauh.. bila dia dkt sy akan rajin wlpn letih. stp saat dgn dia saya taknak bazir. 😇😇 ke mana dia pegi sy ikut jg. 🤭

Ya sma la sy pon 10 weeks emosi terganggu cket..xley bau msakan kt dpor rsa nk muntah ja bau..bila rasa ok cket.. Bru bley buat keja rumah slow2 kalau xok asik tidur ja.. Huhu

Samelah. Sy pun mls tahap x dpt dibwk bincang. Haha. Klu x bgn pg masak, x berasap la dapur. Ku gagahi jua demi anak² dan suami. Lps masak, sambung bermalas²an. 😂😂

sy malas bab mandi je..kalau masuk dpr mmg x leh lg buat masa skrg sbb x leh hidu bau masakan..so,kalau suami x penat n x bz dy yg tlg msk,sy tlg bgtau apa nak buat je..

Sama la... Sye time hujung2 ni rasa mlas nk msok dpor..... Nk msak ke nak angkat periuk ke, buat air ke mmg mlas la......... Klau bole nak baring jew

Saya malas nak mandi hahahahaha entah lah tak tau lah pahal. Agaknya kalau tak keluar rumah seminggu, seminggu lah kot saya tak mandi 🤣🤣🤣

5y ago

Sama lah kita sis. Tiber jadi takut air plk 🤣

Ya sama..xtahan bau masak2 kat dapur dan bau dapur..loya..nak memasak apetah lagi..bukan malas, mmg alahan mengandung..

Sma la.. Tp bla tringin nk mkn smething yg sy sndiri kene buat, tpaksa msuk dapo wlpn nmpk sink je msti muntah..

Same sis... Betul2 xde mood nk msk ke ape.. Even nk mkn nsik pom xde rse... Mkn pkse2 jela nk bg tnga

Sama . Dah 2 mggu beli fud kat luar .. Suben pon pasrah agak nya wife dia ni tak dpt masak 🤔