Sy preg 9 weeks tp bila scan, umur janin ikut ukuran baru 7 weeks.

Sy pregnant 9 weeks 5 days kalau ikut first day period yg last. Tp bila pergi scan utk confirm pregnancy, doktor kata, kandungan baru 7 weeks. Adakah ini perkara normal? Siapa yg pernah mengalami hal seperti ini juga ya? Then, bila saya patut pergi buka buku pink? Kalau ikutkan tak boleh lebih 12 weeks kan? Tp sebab bila scan ni, tumbesaran baby sy mcm lambat sikit 2 weeks. Jd sy tak sure bila perlu sy buka buku pink.

3 Balas

Saya pun macam ni dulu. Kalau ikut waktu period memang 8 weeks, tapi pergi scan baru nampak kantung 6 weeks. Period saya irregular jadi tak boleh nak ikut date period. Macam saya, ikut weeks scan sahaja. Pergi scan waktu tu dah 11 weeks, baru saya pergi KK bukak buku pink. Lebih baik book dulu kalau KK selalu penuh.

awk blh walk in ke kk utk ambil tarikh appt, dan bawa sekali gmbr scan. explain dulu the situation so bg misi faham. nanti mereka akn bg tarikh yg sesuai.

Normal sis, saya selalu macam tu juga