Bacaan weeks pregnancy

Hi mommies. Kalau ikutkan period last, kandungan saya dah 8 weeks ikut period tracker app. Tapi bila pergi scan di kpj, taknampak apa apa. Bila test darah keluar, doktor ckp saya bru pregnant 4 weeks lebih. Jadi buntu mcm mna nk buat and bila boleh buka buku pink. Saya belum call/pergi KK. Ada yg pernah jadi mcm kes saya tak? Share pls..#firstbaby #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

6 Balas

Sama macam saya hehehehe . Baby 4w behind . Kalau ikut dah 8w kalau ikut tarikh last period. Tapi cek kat hospital baru 4w ☺️ . Puan bagi masa lagi 2-3w untuk baby membesar. Lpstu repeat scan lagi. Kalau dh sure heartbeat ada, baby sihat momy sihat. Proceed untuk buka buku. Sbb kdg2 KKIA ni akan suruh buat buku 8w-12w . Skg saya dah masuk 6w6d & doktor bagi 3w lagi untuk dtg balik repeat scan, kalau dah ok smua . Baru saya proceed buat buku. Doktor nasihat juga, if takde kluar spotting/bleeding. Jaga je pmkanan & kesihatan. After 3w jumpa dia lagi. Untuk confirmkan baby membesar ikut week dia. Sbb kdang2 kalau kita asyik nak pergi scan, boleh jd apa yang keluar dari mulut doktor tu merisaukan kita. So tak baik untuk baby dalam perut. Rileks, and jaga kesihatan ye? Smga urusan kita sentiasa d prmudahkan . Aamiin , jangan risau sgt. Sian kat baby ok? ❤️💪🏻 Folic acid jangan tinggal 💪🏻

1y ago

Ur welcome puan. Jaga kesihatan baik2 tau ❤️🫶🏻

jgn risau awk..mgkin baru lg..x nmpk lg.. sye hr tu ikot priod 8w..tp g scn nmpak kntg je..doc ckp mgkin bru 6w..bimbg tu allah je tau..sedih smua ad..kene rpeat lg skli lps 2w.. pastu g rpeat scan balik time 10w(klinik lain)..alhmdulillah bby baik2 je..mmbsr dgn baik ikot trikh priod 10w..🤲🏻 insyaa allah bby baik3 je tu..sbb kcik lg x nmpk sgt..n 1 lg mgkin alat y dgunakan klinik tu..lps nie try repeat klinik lain plk..

Sama sis , cek baby dh 8weeks tapi dokt cek baru 5weeks ,ini klinik lain2 saya pergi . Sbp bleeding . Mula2 pergi klinik btul ikut mcm period tracker app tu .ntah lah sis , yang penting ada kantung baby n heartbeat dia ada ok je .

kita sama. ikut lmp 8w tapi scan takde nampak apa2 lagi, rahim je menebal. urine test cb keluar 2-3w. baru lagi so doc sruh mari lagi 2w... tp saya plan dlm 3w baru nak pergi.

awak tunggu besar sikit, nnt scan akan brubah lagi . sbb saya dulu mcm tuh , beza juga ,sekali scan okay je.

1y ago

Alrighttty, thank you sis sudi sharee.🥰

bila last period puan?

1y ago

8/12 puan..