Menunggu Hari

Sy pregnant 38 minggu 3 hari.. Masih lg tak ada tanda2.. Skrg ni rasa kuat sakit pinggang dan sakit belakang, kt bawah pun terasa sakit.. Kerap pergi tandas, tp tak ada hasil. Contraction on off (braxton hicks). Sape kt sini due bulan 2 kita geng 🥰 #anakke3

19 Balas

Sama la, anak ke3 juga... Belum ada tanda2 asas tu...sama la apa yg di hadapi sis skg.. 😂.. Baby masih selesa nak duk dlm perut.. Huhu, semoga dipermudahkan buat kita semua, Aamiin Yaa Rabbal A'lamiinn Edit semula : alhamdulillah sy dah melahirkn baby girl tadi jam 1.57am (7 Feb)

1y ago

TQ amira, alhamdulillah... Semoga dipermudahkan sis bersalin nanti, Aamiin

due date sy 15/2 .. tp jm12.28 tghri td da bsalin.. kontraksi lps pecah ketuban mmg hebat sgt 😭 sy da lemas dgn kontraksi .. bukaan 10cm sdh tiada tenaga.. tpksa bantuan vakum.. doakn baby sy doktor kate ada pndarahan dkat kulit kepala.. baby sy dkat nicu.. jd baby prlu tmbh darahh..

Sy due 27/2 ni. Tetiba rasa berat naik mendadak, risau betul. & sekarang sembelit, apa cara untuk bagi lawas, sbb sy rasa berat tak turun sbb sy sembelit. Dala ada gdm, kalau tak beranak jugak 26/2 kena induce dah. First mom lagi, mixed feeling 😭

1y ago

Bila kita dekat due, mmg berak sembelit. Tp sy amalkan makan buah oren, buah betik dan buah lain2 inshallah najis akan keluar walaupun sedikit

due sy 19/2... kalo xbesalin lg,kene serah dri...pon xde tnda² lg... siap la maen bedminton😅 sapu laman uma..pusing² uma haha utk cpt² kuar, mcm² buat..tp same jekk😂moga kte sume dpermudahkan nnt aminn gud luck n take care sume😊

1y ago

Sy pun mcm tu jugak. Dah usaha buat mcm2. Tapi baby tak nak keluar lg

Kita awak.. punya lah sakit dkt rumah tapi bila datang sepital baby elok je ha, semua okay, alahai bertuah anak ha. Saje je prank mak dia. Plus kita anak pertama lagi tak tahu apa apa, Takpelah semua ni pengalaman kan hihi

1y ago

Contraction false kan

Sama ke due kita 😁.. 17/2... Sy pun xde tnda2 lg... Cuma kerap mengeras je... Kadang2 ada jg skit pinggang n skit kt ari2... Doakan sy dipermudahkan urusan bersalin yer. Dan Hrp2 x smpai due...

1y ago

38week 4 hari..due saya 16/02.. saya pun blum ada tnda² lgi..cuma kuat mngras jer..

sy due date 16/2..kalau tak bersalin jugak 15/2 nk kena serah diri..sampai sekarang mcm tak de tanda baby nk keluar..tp sy pun rasa mcm sis rasa..kalau boleh nk suruh baby keluar cepat2..

1y ago

due kita sama. serah diri pun hari yang sama. moga sama2 la kita tak sampai due. huu.

sama lah Sy.. due 16.2... masih tunggu tanda2.. baby kerap mengeras..tp on,off.. sakit pinggang,pinggul,dekat bawah rasa ada benda je.. scan dokter ckp over due.. harap2 baby kuat awal lah..

samala saya. dah masuk 3 hari sakit pinggang mcm nak patah, sakit kelangkang, sakit pelvik & kerap kencing. tak sabarnya nak tunggu tanda, nak jumpa baby cepat2 ☺️

Alhamdulillah sy dah selamat bersalin hari nie 7 Feb jam 1.57am.. Baby nak kuar awal,. Semoga dipermudahkan persalinan ibu2 semua.. Aamiin Yaa Rabbal A'lamiinn

1y ago

Alhamdulillah. Taniah