Placenta previa type 3

Sy pregnant 32 week dan tiber bleeding teruk. Dr sahkan pp type 3. Nanti 35 week scan lagi. Ada sesapa tak ada pengalaman camni? Ada chances ke naik balik ke urinya 🥲

4 Balas

sy pun placenta previa type 3…mula bleeding 28w..second 30w..n last 32w admit trus smpai 35w trus ceaser..uri memang dh tanak naik2 lagi ..mcm2 dh buat..ikut apa yg org ckap..syukur alhamdulillah..baby skrang dh 4 bulan..sihat sperti baby yg lahir ckup bulan..

Sama mcm sy sis.. PP type3 masa 28weeks-34weeks lps 34weeks scan placenta naik normal.. Alhamdulillah selamat bersalin 38weeks secara normal

5mo ago

Sy pergi mintak air tawar dgn tok bidan.. lepas tu Amal senaman untuk pp duduk mcm sujud lama2 sis.. then angkt kaki sandar kt dinding straight..

Boleh buat senaman mcm sujud tu.. Buat lama sikit. Atau buat masa solat, sujud lama sikit. Harap boleh la naik uri awak.

sblm 32w kan placenta mmg freely move. tp lepas 32 dah fixed.. sy doakan moga sempat dia berubah lg biiznillah