Placenta previa type 1

Sesiapa ada pengalaman placenta previa type 1 masa 28 weeks? Baru scan kk 3 hari lepas doktor kk tak cakap apa pun. Sekali malam tadi scan swasta doktor kata PP type 1. Uri rendah. Ada sesiapa ada pengalaman boleh share and kalau masuk ward berapa lama ya? And heavy bleeding ke? Sebab macam saya just kluar mcm bertali je darah and sangat sedikit (sekali je keluar)

4 Balas

Saya masa 28w uri kat bwh dpt tau pon sbb heavy bleeding berketul2 drh keluar slps bersama suami ..pastu pergi hosp admit 1bulan sbb ada bleeding ,bila admit 2mnggu sekali dia akn buat scan tvs bwh tu tgk kkddukkn uri..msa tu pp type 2 pergi pp type 1 lepas sebulan duk ikthar sujud lama2 masa mandi solat naikkan kaki tinggi ke dinding senaman malam pastu tido naik kaki juga alhmdullilah uri naik masa 33w pastu saya mnta discarj doc xbgi sbb saya ada mslh lain air ktubab kurang ngan bby kecik dri usia tpi saya nak juga mnta kluar 1mnggu xsmpai sehari keluar hosp mlm tu masuk blik sbb bleeding trus brslin 33w ..jaga diri jngn trun naik tngga jngn angkat berat n plg kene jaga jngn bersama suami buat masa skrg uri bwh risiko klo boleh kerja kita baring je bedrest ..tu sbb saya admit lama doc nak pntau.moga awk dipermudahkn urusan n disembuhkan ..saya skrg pon preggy 25w..risau juga uri kt bwh lg sbb saya kerja lasak juga

saya skrg admit ward dah 4 hari..saya pp type 3/4..saya mmg suka bleeding dari 18w..tpi bleeding saya sikit² ja..din on off..khamis lps ada check up kk doc ckp uri mcm bawah..jumaat repeat balik scan..mmg confirm uri bawah..langsng kk hantar saya p hsptl..doc pakar ckp...pp type 3/4 mcm saya payah kalau uri nak naik p type 1..sbb type 3/4 mcm saya tahap serius..kalau naik pun mngkin sikit ja..kalau naik type 2 pn saya ttp kena ddk hsptl sampai bersalin..paling awai bersalin 38w..

Sama dengan saya..cuma saya takde keputihan,tiada yang bertali atau darah,2x scan di KK,Kk detect saya PP stage 1..now saya 28weeks,dan doc da refer saya ke hospital utk scan di hospital..esok baru nak pi amik date dkat hospital..jadi tengok la apa pulak kata hospital esok :) saya baca tips,salah satu sujud,mengiring ke kanan pun ya..jd saya pun tengah try tips tips ni 😅

try sujud lama

11mo ago

ada ja yg naik..doc ckp 1 dlm 10 ja kalau terjadi..