minum air sejuk @berais

Sy pntng 30 hri dah bila bleh minum air sejuk yer lpas pntang?lma sngat puasa air sejuk dan mknan sejuk huhuu

16 Balas

Minum je sikit kalau cuaca tu panas sangat. Saya boring masa pantang minum air suam je, naik muak. Minum air yang disejukkan, ok je. Kita minum air, masuk perut ikut suhu badan dah. Takde apa lah. Sakit urat lah apa lah tu sebab tak jaga badan dan pemakanan. Jangan lah salahkan air sejuk pula ye. Kesian air sejuk.

Ikut bdn. tnya dokter . selalunya dokter akn sruh minum sikit dulu ,klau bdn ok . boleh teruskan . xd fakta pun ckp minum air sejuk xboleh mse berpantang. ni sy sndri tnya dokter . sbb kwn sy bsalin ceaser 5hari dh minum ais . cuma dia minum sikit dulu ,rse bdn ok . boleh teruskan . ikut bdn msing2

Ikut badan masing². Sy mmg xblh minum sejuk. Dah 8 bln pun, bila minum bengkak susu dan badan sakit². Lps 10 bulan @ setahun rasanya baru sy ok 😌

Kalau tak berani jangan minum sebab depends on badan masing tapi saya keluar hospital terus makan aiskrim sorok sorok 😅

Ikut tubuh badan kita sbb badan org lain lain.. rasa kejang, berangin je ,better jangan minum air ais atau air sejuk..

Lepas pantang sy dh minum ais. Mak sy pn x halang. Tp tgk org jugak. Ada yg tahan ada yg x

5y ago

Wc. Hihi

Lebih baik kalau jangan minum air sejuk

Better tggu about 2 to 3 mnth

Saya lepas je pantang mnum sejuk😁

Kalau sy pantang 2tahun tak minum air sejuk

5y ago

Tahannya sis hehe