Boleh ke bawa baby bawah 2 bulan travel?

Sy plan nak travel mungkin ke cameron bulan depan, sebelum kena masuk kerja lepas pantang ni. Apa pros and cons bawa baby bawah 2 bulan travel ya? Mommies yg ada pengalaman pls share, sy boleh bawa atau tunggu baby sy dah besar sikit?

25 Balas

Ikut bby, klau jnis x meragam boleh je, tp kene bwa ckup brg kprluan bby... Cm sy dlu ank first x meragam sngt, memg bwa p merata, masuk ank ke 2 dn strusnya dh kurang sbb bby x suka, asyik meragam je, msa dlm kereta dia diam, bila kereta brhnti dia pn menangis je... 😅😅😅, kene tnggu dia bsar skit dlu, jln jauh skit pn x bleh, cpt jemu plak duk lama2 dlm kereta...lain ank, lain kerenahnye...

1y ago

huhuu mcm ank buah sy, kereta bergerak senyap..kereta berenti walau dh smpai rumah melalak 🤣