Okay ke kalau baby 21 hari travel outstation?

Hi mummies, okay ke kalau baby baru 21 hari travel outstation sebab husband sy ada meeting di kuantan dan sy pula pantang dengan mak mertua di tganu. Jadi husband sy ajak ikut dia sekali tapi sy dilemma takut nak bawa baby kecil lagi travel jauh sikit. Ada tak mummies yg pernah travel jauh2 semasa baby kecil? Okay ke?

3 Balas

duduk jelah rumah sis. pantang pon x habis lagi. mkn pon sng. nk rehat pon sng. kang dh bejalan nak mkn lgi ape lgi. dh laki tu nk kje lagi. nk urus awk lagi. nk urus anak lagi. kang kje ke mne awk ke mne bby ke mne. terlampau byk sgt berjalan kang lain pulak jadi die. kalau tumpah darah lagi susah. lagi pon anak kecik lgi, nk travel jauh2 dgn keadaan byk virus ni, senang terjangkit. antibody bby ni terlalu rendah lagi nak dedahkan dgn virus2 yg ada skng ni. kang yg susah nye awk. so duduk jela rumah habis kan pantang dulu. esok2 dh habis pantang nk keluar pegi memne ikut laki tu ikut lah.

seeloknya xyah ikut sbb nnt takde org nk tgk awk bile husb awk meeting tu.. tp kalo awk yakin bole handle baby sorg2 ok je.. tp penat sikit la travel ni.. awk pon xabes pantang lg, kne byk rehat xdigalakkan jalan byk.. luka jahitan sume da baik ke? haa gitu la byk benda kne consider.. 😅 sumenye terpulang pd diri sendiri..

kecik sgt tu. awak pun blum tntu okay. better habiskan 44 hari pantang dulu. sbb nnt kang husb awak meeting nnt balik meeting sah2 dia dh penat nnt awak nk mntk tolong husb bgun jaga baby skli time malam2 nnt awak yg serba salah