Sokongan

Sy perlukn sokongan. Anak sy baru dua bulan dan kerap menangis. Parents sy x membantu dari segi mental. Asyik bertnya knp anak sy suka menangis, xboleh duduk sndri bermain dan hnya nak didukung je walaupun dh dua bulan. Suka bandingkn dgn anak2 adik beradik yg lain. Parents ckp sy manjakn anak smpi jadi mcm tu. Sy stress. Xkn sy nk biarkn anak menangis smpi hilang suara bru sy nk pjuk. Suami sgt memahami tp dia bekerja dan cuma malam je dpt bantu sy. Apa patut sy buat?

30 Balas

Selain itu awak kena guna essential oil for baby seperti produk Narinar.ada 4 jenis oil.study dulu produk ni..baby saya pun melalak je meragam tak yah cakap la dr umur 1bulan.alhamdulilah bila guna terapi bunyi bunyian dan essential oil dia dah nmpk perubahan.yg penting sabar mummy...mmg amik masa

Sabar ya sis.. Tiap bayi ada ragamnya.. Jgn amik hati sgt dgn parent sis. Tkot nnti stress teruk, effect baby pulak. Lepas mandi, sapukan myk pada perut, tapak kaki, tkot bby kembung.Bedung baby kemas²,tkot terkejut @ Cuba sis pasangkan zikir@surah.. Even masa baby tido pun, inshaallah blh mmbntu.

Ni ape yg sy buat sis.. Lepas mandi mmg sy lumur minyak telon kt perot, betis, tapak kaki... buat senaman kaki sikit... pastu sis mintak kat mak sis kain batik lama yg dh lembut then bedungkan dia kemas kemas.. anak sy kemain suke tido cmtu.... kain lama yg dh lembut ye sis.. sbb kain sejuk kan

Kerap menyusu x? Sebab baby ni lambat menyusu dye akan merajuk, menangis nak kena pujuk dulu baru boleh bg susu, kalau lambat mmg dia akan nanges mcm org pukul tu, na elkkan jd mcm tu, kena kerap bg susu jngn smpai dye minta n merajuk, atau dia kembung perut kot, kena burp kan lepas mnyusu

5y ago

Mngkn na membesar tu, anak sy mcm tu jgk, ni da na msuk 5 bulan, ok da xkerap nanges,sabar ye 😊

Sis...abaikan apa mereka katakan..mereka tidak membantu dari segi apa pn..tp boleh komplen macam macam..sy fhm situasi itu..memang boleh buat kita stress dan kalau terikut perasaan nti jd meroyan pula..semoga sis kuat semangat k..

Takpa sis ank kecil memang mcmtu mungkin masa dia mula² dulu sis salu dukung dia sebab tu dia rasa xnak jauh kalau jauh dia nanhis, nanti² dia akan hilang jugak nangis mcm ank yg mak saya asuh mcmtu juga lama² xda lagi, sabar ye sis

Setiap bby mmg x sama..so..sbg ibu..kena kuatkn smgt.& tabahkn hati...abaikn kata3 org..dgrkn bby zikir3 n surah alquran utk ank setiap kali ank nk tdo...byk kn berdoa pd Allah..moga dipermudahkn segsla urusan...

Ank sy pn 2 bln..mmg Kalo jaga die nk dukung..xnk duduk atas tilam lame2..die pn kerap menangis dn maragam time pantang..sy berubt kg dn doc jgk. Mostly ckp angin..skrg dh OK cme ttp ske berdukung..same2 la kite brsbr

Baby sy sekarang 2 bulan kerap meragam . Tapi sekarang da okay sikit² . Baby kalau menangis ni. Mesti pempers penuh, kembung dan lapar tu je. Takde sebab lain da . Sis try produk ni.

duduk dengan parents ke? takpe bila baby tidur cepat cepat awak buat kerja lain. bila dia bagun main main dgn die. mungkin dia.tak selesa kot bila tak.nampak ibunya.