34minggu tak larat nk kerja

Sy pagi2 rsa nk nangis je nk pegi keje, xde mood. sy rsa nk tido je. Rsa mcm seksa sngt nk bgn nk pegi keje. Sy nk amik mc xde pengganti kt tempat keje. Nak amik cuti awal pun tak boleh.Jdi sy cuba la bersabar je skit lagi dan bersyukur la ada income. Ada mcm sy tak ke sy je yg malas ni. Tpi normal je kn 😭😭

6 Balas

hehe biasa tu sis.. dh sarat tu..penat n letih tu agk tinggi berbanding sblom ni.. saya dulu kje.. tp dsbb kan morningsickness terlampau lampau teruk ,trpksa berhenti.. skrg ddk rumah je.. mmg nk lena ja padahal bru je 2 jam bangun tido..bila pikir balik ya allah mcm mna la agknya kalau kje.. haha mau nyorok lena ni.. semua ibu yg mngandung + keje mmg saya salute oii bkn sng oo nk lawan semua tu, dgn sakit lg.. #andahebat

saya dh 35 weeks pi kejee ngajar.. bila time kelas ngajar mcm biasa tapi bila xdak kelas mmg tido kt bilik guru 🤣 xlarat sangatt2.. lagi2 lepas makan mmg out of service 😬 xdak miss lgi laa timing masuk kelas kalau dh terlelap 😆

Saya 32weeks. Tapi malas sangat nak pergi kerja sbb saya tukang gunting rambut & saya sorang je staff kt situ. Bayangkan asyik berdiri & duduk. Mmg tak larat kadang tu, tapi kena sabar je banyak banyak hmmm

1y ago

ye ke sis..itu lagi penat. keje sy bnyk duduk je pun sy penat gk. hrap2 kita sama2 bersabar je la..

sabar sis. relax. sya skrg pun dah 35 minggu. mmg xlarat tpi apa boleh buat. Masih bekerja lgi. sya bekerja 24 jam. untung yg mana keja ofis hour Masih boleh rehat lgi.

1y ago

haaaa 24 jam penatnya sis. semoga bertabah.

Sama la sis. Skrg dah start sakit ari ari , lagi la letih nak pegi keje. Bangun pagi pun rasa tak larat dah. Jalan sikit pun dah sakit bawah tuu.

samala sis, saya 34w pun malas nak baring je. tapi kalau duduk rumah baring takde income masuk tak best juga 😂

1y ago

itulah, dahla pantang tengok baju baby baby ni 🤭 semoga kita sentiasa kuat dan diberi kesihatan baik baik 🥰