Keperluan baby

Sy nk tnye, brg baby mcm mna yg tak perlu beli utk elak membazir @ tak guna. Zaman ekonomi tak ok ni takut jgak ter over belanja sbb excited 😆 #ingintahu #barangbaby

12 Balas

Hi mommy to be..cara saya, baby gadget/gear mmg sy tak beli mcm buai, katil baby, baby cot etc semua tu. Tapi carseat beli sbb ada bantuan dari gov kan, lagipun 1st born pun sy ajar pakai carseat utk keselamatan dorang, sy biasa drive sendiri jugak. Pastu kalo rasa nak ada jugak, sy join group mcm BNP kat fb tu, kadang dorang ada bg prelove baby gear mcm baby swing etc, sy grab sbb free..yang sy betul² beli, pampers, bedung, baju baby 9 pasang je, mitten & booties, minyak baby utk kembung perut. Toiletries better tak perlu lagi, baby sy yg 1st dulu dah 2month baru sy pakaikan sabun. Bg masa baby newborn untuk matangkan kulit dia dulu. Wet wipes pun tak beli, boleh la utk 2-3pack bila travel. Sbb better cuci dengan air direct, lebih bersih. Oh ya, stroller mungkin perlu, tapi ni boleh pinjam kat family mmber ke atau beli prelove yg masih good condition. Itu cara jimat sy 🤭

10mo ago

mohon carseat tu ka? dah tarikh tutup rasanya..tapi dalam group fb ibu hamil etc semua tu ada jugak org yang nak bagi voucher free sbb suami istri dapat