1st pregnancy 18week

hi sy nk tnya, sy pregnant 18w4d normal ke tak rasa gerakkan baby lgi.? knpe bila sy baring perut mcm kempis je. bila bngun bru nmpk perut. normal ke mcmtu? 1st pregnancy

7 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Saya tengah pregnant anak yang pertama. Skrg usia kandungan 21weeks. First kick saya rasa masa 19weeks. Masa 17-18 weeks tu saya rasa bila dia sedu je. Rasa denyut ii kat perut. Ramai cakap tu baby sedu. Masa 19weeks. Perut saya bergerak😝 boleh nampak secara halus. Dapat rasa dah baby kick. Sgt aktif. Skrg 21 weeks lagi aktif.

Baca lagi

sy rasa gerakan baby masa 18 week. tu pun confuse antara gerakan baby dan angin dlm bdn. skrg 19 week dah blh confirm itu gerakkan baby. kena pegang perut, tekan sikit dan try bawa baby bckp,kot2 dia bagi respon. make sure baring terlentang utk rasa gerakkan dia.

hahaha sama lah. tapi inshallahlah takde apa. sbb tiap kali saya scan, baby aktif je🥰 mmg org kata 1st pregnancy lmbt sikit rasa pergerakan baby kn. cuma fhm…sbb kita tak sabar kan😆😆 saya pun sama tak sabar. hehehe

sy 1st mom jgk. bru 19 week. belum dpt rase kn gerakan baby. kadang mcm ade perasan bubble2... tgk perut x nmpk besar dh nk dekat 5 bulan pregnant.. normal ke..

1st mom 20w+ baru dpt rasa, tu pun geli2 shj. Tang perut tu pun sama. Normal je jgn risau, yg penting kndungan sihat.

normal bagi yang first mom, padahal ada je baby gerak tapi kita tak perasan sangat ..

Normal