pregnant 5 minggu

Sy nk tny.. Sy pregnant dh 5 mggu 4 hari kalau ikut apps ni. Tp sy langsung xada alahan..xada pening..xada mual..xada muntah2..adakah normal? Sy xada pengalaman.. Ni anak pertama. Mohon ibu2 lain bg pendapat ye.

37 Balas

Normal.. sebab sy pun camtu.. sy 12 week skarang takde muntah2, cuma mual2, tengok nasi tk boleh, mual gila.. pastu pening.. syukur tak Teruk...

Alhamdulillah, kita sama. Saya dari awal pregnant sampai skrg 31 minggu mmg xde alahan. Anak pertama juga 🥰 semoga dipermudahkan semuanya

4y ago

Yeke.. Alhamdulillah aamiin😘

Dia ikut atas badan kita dan hormon kita.. Saya dua anak, dua2 tak ada alahan... Alhamdulillah.. Semoga awak dn bby sihat selalu.. 😊

4y ago

Terima kasih awk..aamiin☺️

Rezeki tu. Saya dh masuk 7 bulan. Hb rendah. Kadang muntah. Tade selera nk mkn. Hidung x tahan bau2. Syukur xde alahan awk..

Tu normal la awak xpayah risau.sy pun pregnant ank pertama tapi alah teruk jgk.tapi skrg dh masuk 18 week alah pun dh x de

Terima kasih semua yg sudi brkongsi ilmu dan pengalaman.. Semoga dipermudahkn urusan ibu2 semua😘

Kira beruntung kalau takda alahan sis . Saya yg kadang2 je ada alahan pun rasa terseksa 😅 Ni kan kalau selalu kena .

Belum tentu lagi, saya alahan mulai dr 6weeks sampai skrg 14weeks masi alahan. Haha. Klo tak ada alahan lucky lah sis.

Saya Sampai skrg 31w5d langsung dri mula tiada loya Atau Pening... 2bln tdk uzur Rupany pregenant... Ank ptama

Sama sy sis 5minggu 4hari.. Alhamdulillah tak ada alahan.. Harap jauh kan.. Cuma breast je tak selesa 😅

4y ago

Ok sis.. Jaga kesihatan yee..