keguguran

Sy nk tny, klu doc ckap bby dlm perut mugkin 50-50, sbb tk dgr denyut jntung, tu mkna ny kita blum gugur la kan? Sy tkde ape2 tnda gugur sperti pndrahan,sakit perut, dsbg ny.sape2 bpnglmn blh jwb tk soaln ni

2 Balas

Skrg sis berapa week?

5y ago

Awal lg sis. Ikut yg doctor scan lg tepat dr clearblue tu. Kalau 6w tu mmg tak nampak apa2 lagi. Sis tunggu sampai 10w-12w, scan lagi sekali kalau2 dah nampak kantung & heartbeat baby. Saya dulu 9w baru nampak and scan 2nd time waktu 12w mmg nampak membesar tally dgn week. Buat masa skrg sis jaga diri dulu. Makan folic acid tu jgn skip. Jgn putus asa selagi takde confirmation apa2.