Mcm mna nk tau mengandung atau tak?

Sy nk tanya berapa minggu boleh nmpak 2 line Sbb Sy dh lambat dtng period , biasa period saya teratur tak pernah lambat.

14 Balas

Hai sis Biasanya period delay 2 minggu selepas dr tarikh due boleh dh buat UPT. Jika belum 2 line,sis tunggu lg 2 minggu,jika xperiod juga lg boleh cek semula UPT. Namun jika masih 1 line juga dinasihatkan pergi dptkan rawatan lanjut yaa✌️

saya pun period regular dan check masa 6hari lewat period alhamdulillah terang benderang tapi pernah juga lepas kahwin haritu, period saya lewat sangat2 sampai hampir 2bulan x silap upt masih negative kadang2 hormon gitulah hehe

better test lepas lewat 3 hari period..kalau test awal2 takut false je..macam sy lewat period 2 hari line samar , hari ke3 makin terang..

2y ago

sebab nk tgk line progression tu awak...

4minggu ke atas sis.. ada yg boleh detect seawal 3 minggu tapi line nye terlalu samar..

Sy check dalam masa seminggu. Tapi sebaiknya sebulan lebih cmtu dah boleh check.

saya kalau lambat period selalu cek sebulan lebih juga ..

sy msa kandungan kedua 3 hri lewat period dh double line terang

Sy lewat 3hri..biasa period tratur..plik jgk ni

Saya 4 hari sblum period dah nmpak upt positive.

2y ago

Ni test 4 hari sblum period.. bukan samar lagi tp dah jelas.. pastu setiap hari pakai test strip biasa tu makesure line makin hari makin pekat. Lepas 2w scan baru nmpak kantung

Dah boleh check dah tu.. beli upt cepat ☺️