Ingin merancang semula

Oct- period tapi spotting je Start minum perancang Nov-period mcm biasa + sengugut Stop perancang sbb tertentu Nov- spttnya ada period lgi skli tpi xda dtng Xda minum perancang Dec-spotting mcm period bulan oct+ada rasa sengugut Xda minum perancang -Sya dbf bby,ikt kiraan sy jarak 26 hri next period cuma was2 sbb cuma spoting sikit je kt keputihan adakah sy period..mcm mana ye nk tau?? -btl ka ibu dbf period tak teratur,sbb sy ada skli tu xdtng period masa bulan nov? -pil oralcon hari ke brpa start slps period? Mohon tunjuk ajar sbb sy nk start semula nk rancang #firstmom #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

bila bf, tak kisah direct atau pam, memang period akan kacau sebab hormon prolaktin tengah tinggi. kalau ada spotting, dan in between spottings ada suci 15 hari, consider spotting tu period.

bila tgh nyusu mmg hormon kacau