baby

Hi, sy nk brtny..sy mengandung tp sblum nikah. Ibu bapa belum tahu saya mengandung apa perlu sy lakukn, mmg org ckp senang trus terang tp tak semua org bole terima knyataan, sy betul2 perlukn pndgn. Sbb hubungan sy dgn keluarga pun tk ok..hmm bntu la sy.?

22 Balas

Semoga dipermudahkan urusan awak k.. Jge diri and baby elok2.. Buat buku pink cpt2 k.. Nurse n doc ok je dorg xakan marah pon kalau awak xkawen lagi.. Pasal parents tu nak xnak awak kne jugak bgtau.. Mmg susah tp tu la yg awak kne buat.. Insyallah lama2 dorg terima.. Ape2 pon semoga semuanya baik2 saje..

bgthu pihak lelaki..nnti makin lama makin buntu..sian baby klau awak stress dia pun stress..jaga baby elok2..anak ni anugerah..rezeki melimpah..apa2 pun keep strong..jaga dri n anak..terus terang dgn fmly..klau xboleh terima jgk must be a second choice..

smpai bila x nk bgithu... lma² diorng akn tahu jgk... same je bgithu atau x diorng tetap tahu sbb diorng ibu ayah kndung... darah daging mereka. mesti mereka tahu... cuma mereka nk awak jujur dan bgithu hal sbnar je

Parents lelaki tahu tak? Klau lelaki tu brtnggujwb baik jmpa parents lelaki dulu. Duduk sma" sma drg.. Klau drg bole trima.. Bru you dgn bakal laki jmpa parents you.. At least lelaki tu brtnggjwb.. Keep strong sis..

Kalau mau terus terang face to face mmg susah..macam mana kalau ko call dulu..bagitau simple, dad/mum sia pregnant.. biar dorang cool down dulu few days..pandailah dorang cari ko balik n message ko tu..

Sis Jgn takut. Berani je. Benda da jadi. Tapi sis kena taubat. Sis Fikir semua ok and mudah. In sha Allah semua tu dimudahkan. Mula2 berat Sikit , Nanti ök tu. Sis kena yakin ök. Cakap je..

Samalah , skrg dah 17weeks tapi mak ayah saya pun belum tahu , semua org desak sy bagitahu tapi saya takut kena buang keluarga 😭

4y ago

inshaAllah takkan kena buang keluarga , benda dah berlaku . ibu bapa mana sanggup buang anak sendiri . doa baikbaik inshAllah mak ayah awak dpt terima awak dan bby

try bgthu slow2 ..in sya Allah diaorng leh trma...mula2 emg x leh trma tp lma2 hti diaorng msti tergrk pny😊

Sis belum kahwin la? Klau belum. Better sis buat buku pink dulu.

Terus terang dgn family..same as me