Seminggu sekali buang air besar lepas bersalin

Sy ni mmg jenis 2/3 hari sekali baru membuang. Tapi lepas bersalin (bersalin normal), disebabkan luka jahitan, saya jadi tak berani nak meneran buang air besar. Hal ni membuatkan sy sukar membuang air besar. Ada nasihat tak untuk saya senang membuang.

6 Balas

Saya minum lactul. Terus keluar habis. Lepas tu selang 3 hari tak buang air lagi. Saya minum sekali lagi. Lepas tu okay da. Tak perlu ubat lagi. Sebab takut bergantung pada ubat pulak nanti.