keliru kerana tidak dapat membuang

saya nak tanya, mmg awal kehamilan ni kita tak kan rasa nak buang air besar ke? sebab selalu nya sy akan membuang setiap hari. tapi sekarang ni dah nak masuk 3 hari saya tak membuang. adakah ni normal?

16 Balas

xsure.. mcm sy sejak pregnant ni buah epal wajib makan hari² utk atasi sembelit.. kalau xada epal mmg sbelit laaa sehari xmembuang.. so stok epal wajib ada.. and dont forget minum air kosong byk² ye.. kalau xblh minum yg biasa minum yg sejuk² asalkan minum. buah² yg berair pon blh. bkn ape, mcm sy if sembelit @ xmembuang dlm msa sehari tu mmg xsedap perot, mula laaa mood x ok, nk tido xselesa

Sama macam saya.. Susah nak membuang... Tapi saya amalkan produk shaklee.. Alhamdullilah.. Walaupun payah nak membuang lega sebab tak sakit... Nak tahu lebih lanjut boleh wasap saya http://www.wasap.my/60197857093/shaklee

Sama lahcam saya. Saya dah makan buah, makan kurma, minum yogurt, banyak minum air mineral pun masih juga tak membuang. Sampai sakit2 perut time rasa nak buang tapi tak ada nak keluar.

Memang mcm tu sis.. banyakkan minum air kosong atau makan buah , kalau masih susah jugak try pergi consult dgn doc. Sy awal2 dlu doc bagi fiber dr fitt , mmg elok boleh membuang .

Sme sy.. mkn kurma bnyk ke mnum air bnyk ke buah ke ape ttap sembelit.. last2 mitk ubt bru lega dpt mmbuang.. 😅

Normal. Banyakkan minum air dan makan buah buahan serta sayur sayuran

Normal. Continue je minum air masak byk n buah2.

Sembelit kut, nnti bgtau nurse die bg ubat

Cuba minum susu or buah oren / jus oren

yee. bila dah nak mmbuang najis tu kras