Anak kurang minum

Hi sy newmom nak tanya anak sy baru masuk 2m now dia kurang minum susu kenapa ya? Sometime 3hr tu dia minum 50ml saja, kalau sy paksa dia minum sikit lagi dia punya meraung mcm kena dera😅 tapi sy takut dia xcukup minum takut berat xnaik nanti huhu. Sepatutnya sehari atleast berapa ml ya baby 2m kena minum? Baby fully ebm tapi bottle dia takmo df. Tqq pada yg share

3 Balas

follow demand baby awak. ada baby demand setiap 1@2jam sekali. ada baby 2@3jam sekali. ada baby mmg minum tak banyak dalam 2oz je. ada baby minum byk. kira setiap bulan amount minum meningkat. walaupon minum botol, selagi susu awak xcair lemak berkrim baby boleh je naik berat badan😊. jgn lupa jaga jadual tido baby awak sama

growth spurt/regression? klu baby sye stiap bln mest ade 1x dye kurg mnum.. slalunye blarutan 2-3 hri... lps tu selera back to normal..

2m 2oz gap 2-3hr for my baby. alhamdulillah berat naik mcm biasa