Bby kurang menyusu semenjak dah makan...

Kenapa eh .semenjak bby sy makan selera menyusu dia bekurang? Selera makan okay pulak ? Dah tukar susu tpi masih saja sama tapi ada beza sikit lah mula dia minum dupro 2 langsung x minum. So sy bagi dia minum susu Dutch bby suka pula dia minum cuma dia ada tabiat sikit ada masa dia mahu minum sampai habis ada masa dia minum sikit jer .kadang sehari 2 botol je ..hmm biasa bby minum sehari 4-5 botol .sy risau .apa patut sy buat .kdg sy paksa dia minum mau pula .kdg sya bagi dia minum pakai sudu ..hmm jnji dia minum susu ..#pleasehelp #firstbaby #seriusnanya

Bby kurang menyusu semenjak dah makan...
1 Balas

dia tgh teruja tu merasa keenakkan makanan kat dunia ni..hehe.. jgn bimbang sis, stiap kali mkn boleh selangkan dia dgn air 0, jadi dia akan ckup air dlm bdan..slagi berak bby ok x sembelit, x brdrah or x berak smpai smggu, maknanya dia oke tu.. boleh tgk resepi makanan baby guna susu tepung or suau bdan, dptlah kalsium susu tu..hehe

3y ago

oh ye ke ..sy cuma risau jer. ... dia mls menyusu ..mlm ok pulak masa tengah mamai tidur ...