tak naik berat

Sy nak tnya kenapa anak sy x naik bert badan n mkn pom kurang ,main jew bnyk berjalan2 ,anak sy dh 1tahun 1bulan tapi berat masih 7.8kg bru , sy risau .. macam mana sy nk buat ye ibu2 semua ?

tak naik berat
12 Balas

Anak kedua saya pun sama, 6 bulan sebelum MCO berat x naik langsung sampai nurse suruh balik timbang lebih kerap... masa MCO kakak ada kat rumah, kerap suap dia makan, skrg naik dah... kena kerap makan sedikit demi sedikit...

4y ago

Kalau si kecil dah 1 tahun boleh cuba finger food, mempelbagaikan makanan bagi dia pilih utk makan,jadikan makanan menarik(macam shape dinasour, kereta, etc...) susu I tak pasti sbb I tak berapa galak anak saya minum shj tapi tak makan(kalau nak minum, kena makan dulu baru top up susu 1 cawan)... kalau masih x boleh, cuba tanya pendapatan doktor...