Gender Scan

Hi , sy nak tnya brapa weeks ya kita scan bru dapat tahu jantina anak?

14 Balas

Sy baby 1st scan mase 23 weeks..terus nmpk boy..hehe..yg 2nd ni inshaAllah dlm 20 weeks akan pergi scan gender sekali dgn detail scan kat klinik swasta..tp depends jgak kot² die malu nak tunjuk awal² ke..hehe..nnti kat KK pun akan scan jgak utk tgk jantina..

ada mommy yg jantina baby boleh nmpk awal. mcm saya doctor ckp 20w keatas boleh nmpk. tapi depend juga, kalau baby xsorok masa scan awak boleh tengok la jantina baby awak. kalau sorok mmg xley buat pape.

1y ago

inn shaa allah, xlama lagi okay. nnt masa nak scan tengok jantina baby awak pujuk baby utk bg kerjasama tau😘😘. petua org ckp makan benda manis before scan. hee

Sy baru semalam p scan jantina.. 34w.. Alhamdulillah clear,seminggu Sebelum tu ada juga scan tapi baby x nak tunjuk, baby membelakang.. Alhamdulillah semalam dia tunjuk juga🤭Kalau nak tgk awal, dlm 20w la..

pregnancy saya yang 1st & 2nd ni saya scan masa 22w. dia ikut baby jugak nak tunjuk atau tak. alhamdulillah waktu saya tu, baby tak sorok 😂

Saya tak scan lagi, tapi doc kata 20-25 weeks sesuai kalau nk scan gnder, yg habnd keja tanya, hehe, excited.

saya scan 16 weeks dah nampak baby boy sbb dia terkangkang je time scan haha

sye 17 weeks dh nmpk gender bby boyy 🥰

1y ago

wahh cepat juga ye..xsabar nk cek 🥰

sy scan 13W dah nampak gender...

20weeks bru nmpk gender baby...