Scan jantina

Nak tnya pd mommies semua.. biasa kalau nak tau jantina ne bole start scan usia kandungan brapa ya bole nmpk?

18 Balas

Biasa paling awal dlm 14 mggu ke atas tu pun tgok baby cemana...nk lg elok 20 mggu ke atas boleh dh scan..insyaallah nampak klau x kepit🤭🤭 Hai moms..nnti free2 jom join gp khas utk anak speech delay dekat ws...gp ni khas utk kite berkongsi cara utk mengatasi anak yg ada masalah speech delay dan berkongsi pengalaman ibu2 yg ada anak speech delay https://chat.whatsapp.com/LvzFKAQKWZ4BMNe9Y1XUEU

3y ago

Yup lambat bercakap

Sy scan masa 24 weeks, ptutnya dh blh tengok tp sb baby kepitkan pha dia uihh x nampkkkk.. stress mak tau.. orang kata kalau x nampak maybe girl. Tp naluri kata boy. Alhamdulillah kuarnya baby boyyyy♥️♥️

Expert

Hi 😃🤗. paling awal boleh nampak jantina ialah 16 minggu pregnant. ini bergantung juga kepada kedudukan baby ketika itu... ada baby yg pemalu, sampai nak lahir pon tak boleh nampak😋😋

saya scan masa 14 weeks dah nampak dah sis but to be sure better scan around 20 weeks or masa buat detail scan nanti

18w blh scan Klu anak lelaki bird2 dia dah jelas nmpk,klu Ank perempuan sebaliknya lah

sy first taw gender 25w.. and then repeat.. 25, 28, 32, 35 & 37..

kalau nak buat yang 3d 4d 5d tu, kena 24-26 minggu ke atas.

16wks dh bole scan. better tunggu 20wks, jelas sikit

depends. Tp better buat on 19th weeks keatas

saya scan wktu kandungan 28w...