Scan Baby

Hi sy nak tanye btul ke kalau kita selalu scan baby kita x brpe elok dan ade effect pada baby kita

28 Balas

Eh ye ke sy nie tiap 2 minggu sekali mesti scan dari ngandung 2bulan smp skrng dah masuk 7bln kat kk, pasal sy ada kes darah tinggi n on ubat

5y ago

Inshaa Allah, sesama Sis, aamiin.....

Erm tak pasti pula sis sbb dlu masa pregnant sy mmg check up bulanan kat swasta n tiap kali check up mmg scan baby... Alhamdulillah ok xde apa

Tak ade apa la sya ok je dari 4week smpai skrng rajin scan .. doc pun tak ada la cakap tak bagus..baby pun sihat aktif dalam perut

scan tak bahaya. kalau bahaya dorg tak scan kerap² sis. X-ray yg bahaya, itupun pada awal pregnancy jer.

It's all right...bukan x-ray...kalau bahaya doctor sendiri Tak Kasi Kita kerap scan...

yupp. x elok sis. doc sendiri yg bgtau. nak scan boleh xde masalah tp scan bila perlu sahaja.

5y ago

xtau maybe lain doc lain fahaman kot 😂

Xkot..sy scan baby ms kat kk sekali je..lebih nya kat pakar dlm 4x je scan..

rasanya xde mslh sis ..sy everymonth pergi scan luar

sya 2 minggu sekali scan sbb sya gdm on diet.. heee

Xde effect ape pon.. Sy dh tny nurse dan doctor..